Hoe werkt een no-claim beschermer?

Het is bij een aantal verzekeraars mogelijk om gebruik te maken van een no-claimbeschermer. Hoe werkt een no-claim beschermer nu precies?

Schade claimen zorgt normaal voor premieverhoging

Een schade claimen heeft gevolgen voor je autoverzekering. Een schade zet je terug op de bonus-malus ladder. Je daalt ook in het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Doordat je terugvalt op de bonus-malus ladder ga je meer premie betalen. Dit is erg vervelend als je al een aantal jaren schadevrij rijdt. Het kan ook voorkomen dat je daalt in de bonus-malus door vandalisme schade. Je kan voorkomen dat je meer premie moet betalen door een no-claim beschermer af te sluiten bij de autoverzekering.

FBTO autoverzekering

  • Autoverzekering zonder eigen risico mogelijk
  • No-claim korting tot 75%

Check jouw premie bij FBTO

Met no-claimbeschermer geen premiestijging

Niemand wilt meer betalen voor de premie van de autoverzekering na een schade. De no-claim beschermer helpt je om dezelfde premie te behouden na een schadeclaim. Je beschermt als het ware jouw bestaande korting.

Eén keer inzetten per jaar

De no-claim beschermer mag je bij de meeste verzekeraars, maar één keer per jaar gebruiken. Dus als je bijvoorbeeld een tweede schade claimt, dan zak je wel op de kortingsladder. In dat geval ga je wel meer premie betalen.

Schadevrije jaren kan je niet beschermen

Als je een schade claimt en het is jouw eigen schuld (of veroorzaakt door vandalisme) dan zak je sowieso in schadevrije jaren. Dit is algemeen beleid bij alle verzekeraars. Je kan met een no-claim beschermer niet jouw schadevrije jaren beschermen. Je beschermt alleen de korting die je krijgt bij jouw autoverzekeraar.

Nadeel bij overstappen

Doordat je schadevrije jaren niet kan beschermen na een schade is een overstap naar een andere verzekeraar nadeling. Dat zit zo. Omdat je een no-claim beschermer hebt geniet je nog van de oude korting. Deze oude korting was gekoppeld aan je oude schadevrije jaren. Door de no-claim beschermer hou je de oude korting, maar zak je wel in schadevrije jaren. De nieuwe jaren worden gebruikt bij de nieuwe verzekeraar om te bepalen hoeveel korting jij krijgt. Doordat je minder schadevrije jaren hebt krijg je bij de nieuwe verzekeraar minder korting. Een overstap is dus nadeling na het gebruik van een no-claim beschermer. Het kan zelfs zo zijn dat overstappen helemaal niet aantrekkelijk is voor je. Je bent gebonden aan je huidige verzekeraar.

No-claim beschermer gebruiken

Als je een no-claim beschermer hebt afgesloten bij je verzekeraar en je claimt een schade dan houdt de verzekeraar vanzelf rekening ermee dat je deze beschermer hebt. Je premie zal niet stijgen na de schade.

Bij de volgende verzekeraars regel je een no-claim beschermer