Wat is een no-claim beschermer?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan je een no-claimbeschermer afsluiten. Met een no-claimbeschermer hoef je geen zorgen te maken dat je premie stijgt als je een keer schade claimt. Na een schadeclaim blijf je een gelijke premie betalen als voor de schade. Je schadevrije jaren gaan wel omlaag, alleen bij je huidige autoverzekeraar blijf je dezelfde premie betalen. Houdt er rekening mee dat je bij de meeste verzekeraars niet onbeperkt schades kan claimen zonder een premieverhoging.

Bij de volgende verzekeraars regel je een no-claim beschermer

Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren?

Je hebt een autoverzekering afgesloten inclusief no-claimbeschermer en je claimt een schade. Wat gebeurt er met je schadevrije jaren? Alleen je premie is beschermd na de schadeclaim. Als je schade claimt dan blijf je dezelfde premie betalen. Je daalt wel schadevrije jaren. Als je naar een andere autoverzekeraar overstapt, dan heb je alsnog minder korting als voorheen.

Centraal Beheer autoverzekering

  • Verzekering zonder eigen risico mogelijk
  • Korting tot 75%
  • Mogelijkheid voor no-claim beschermer

Bereken je premie bij Centraal Beheer

Wat is de prijs van een no-claimbeschermer?

Wat kost de no-claim beschermer? Voor een no-claimbeschermer betaal je ongeveer € 5-6 per maand meer. De prijs kan per autoverzekeraar natuurlijk verschillen. De meeste autoverzekeraars bieden de no-claimbeschermer tegen bepaalde voorwaarden aan. Zo is het vaak niet mogelijk om onbeperkt schade te blijven claimen zonder een premieverhoging.

Is een no-claimbeschermer noodzakelijk?

De voor- en nadelen van een no-claimbeschermer moet je zelf afwegen. Een no-claim beschermer heeft in ieder geval weinig zin als je al op de hoogste trede staat van de bonus malus ladder. Bij de meeste autoverzekeraars is bonusbescherming ingebouwd in de bonus malus ladder. Dit is het geval als je al op de maximum korting staat in combinatie met hoge schadevrije jaren. Na een schadeclaim val je niet terug in kortingspercentage. Dit is alleen als je een aanzienlijk aantal schadevrije jaren hebt zoals 30 of 25 schadevrije jaren.