Wat kost een no-claim beschermer?

Een no-claim-beschermer kost je ongeveer tussen de € 5,- tot 6,- per maand. Als je een no-claim beschermer hebt afgesloten bij de autoverzekering dan ben je verzekert dat je jouw oude premie blijft betalen na een schade. De premie gaat na de schadeclaim niet omhoog. De autoverzekeraars die deze aanvullende dekking aanbieden stellen wel beperkingen. Het is gangbaar dat maar één schade per jaar valt onder de no-claim bescherming.

Hoe werkt een no claimbeschermer?

Met een no-claimbeschermer kan je 1 keer per jaar een schade claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor de premie van je autoverzekering. Dankzij de no-claimbeschermer blijft de autopremie dus hetzelfde ook al claim je je schade.

Centraal Beheer autoverzekering

  • Verzekering zonder eigen risico mogelijk
  • Korting tot 75%
  • Mogelijkheid no-claim beschermer

Bereken je premie bij Centraal Beheer

Verstandig om te nemen of niet?

Dit is een persoonlijke afweging. Doorgaans is het handig om te nemen als je weinig schadevrije jaren hebt. Als je veel schadevrije jaren hebt en al hoog in de kortingsladder zit dan is een no-claim beschermer vaak niet nuttig. Bereken zelf wat het potentiële voordeel is van jouw no-claim beschermer zodra je er gebruik van gaat maken. Bespaar je echt veel geld of valt het wel mee? Als je dit berekent dan kom je erachter of het een goede keuze is voor jou. Zie ook het voorbeeld op no-claim beschermer wel of niet?

Bij de volgende verzekeraars regel je een no-claim beschermer